pelamin buaian berendoi, mini pelamin

pelamin buaian berendoi, mini pelamin

Followers

Jom layan my video dulu...

Loading...

Tuesday, January 27, 2015

About me....

Assalammualaikum..

Hai..sy alis owner D'alis Deco
(Alis Deco & Services Enterprise).
Sy ni seorang suri rumah, buat servis ni just part time. now ada 2boy (Muhammad Izz Firash & Muhammad Izz Harith), sy lah suri rumah dan sy juga biz woman. ke hulu ke hilir sy akan bawa ank bersama sb jaga sendiri.tak berani lah nak hantr pd orang. Cukup pengalaman ada bibik, bibik cubit peha Firash smpai lebam biru dan nak bg Harith icap nenen dia lak, depan mata sy lak tu..
 Ilham datang masa majlis aqiqah anak sulung (Muhammad Izz Firash). Aqiqah ank dulu oct 2010.dulu susah sangt cari buai berendoi ni...
majlis di Sungai Petani, sy dapt sewa buai je dari Alor Star. orang tu just buat part time buai jer so dapat sewa buai n deco cikit jer.. RM260 buai sekali transport.
ini lah buai masa majlis aqiqah ank dulu.. dulu mahal kan RM260 dapt buai, bunga atas dan bunga gantung jer. yang lain sy tambah sendiri.coz x de kapet putih so letak kain putih jer di bawah buai tu.

Bermula di sini lah D'alis Deco ditubuhkan Dec 2010.
sy x pergi mana2 kursus pun..alhamdulilah Allah s.w.t yang kurniakan bakat pada sy. dari kecik lg sy memang minat masuk pertandingn melukis, mewarna, reka cipta n cam2 lah yg melibatkan seni.
Dulu sy mulakan degan 1set buai swing jer (buai cam gambr). sy tempah, bakul n sarung bakul pun tempah sb x pandai buat sendiri. now semuanya sy buat sendiri..jahit sarung bakul, bantal, backdrop..
rasa puas buat sendiri..walaupun x la cantik sangt.

ok..nanti smbung lg ye..





Tuesday, January 20, 2015

Baby Qaira Arissa

Pelamin buaian berendoi dan cukur jambul
 Pram cradle tema frozen off white
(babies C + extra deco)
majlis di Taman Ria, Sungai Petani


Baby Hurein' Erin

Pelamin buaian berendoi dan cukur jambul
Pram cradle (fairies pakej C + extra deco)
Theme frozen off white
Majlis di Seberang Jaya, Penang


Baby Nauaal Ameyla

Pelamin buaian berendoi dan cukur jambul
Arch Cradle pakej C +extra deco
Tema sweet sesuai untuk baby Girl
Majlis di Felda Sungai Tengi, Bukit Tagar, Kuala Kubu Bharu


Winner Baby Contest 2014

Pelamin majlis berendoi Baby Irine Az Zalia.
Majlis di Shah Alam
Winner Baby Contest 2014 yg dianjurkan dari syarikat Alis Deco


Terma dan syarat

Sila patuhi terma dan syarat yg telah ditetapkan


Maklumat lanjut hubungi:
0123550657 (alis)

Thursday, November 20, 2014

Pakej Pelamin Bertunang dan Bersanding




Pakej Buaian/cradle

 Pakej Babies untuk buaian jenis:
Swing Cradle, Arch Cradle, Mini Cradle, Fantasia, Pram


Pakej Angle untuk buaian jenis:
Pumpkin Cradle, Cengkerang Cradle, Baby Dream Cradle, Royal Cradle



Thursday, October 30, 2014

Baby Samuel Mikhail Sequerah

Pelamin buaian berendoi tema Frozen
Fantasia cradle pakej C +extra deco
theme blue frozen
Majlis di Taman Puncak Bukit Utama, Bukit Angtarabangsa


Baby Aiman Amzar

Pelamin buaian berendoi tema Frozen
Fantasia cradle pakej C +extra deco
menggunakan bunga fresh flower
theme frozen
Majlis di Pinggiran Taman Tun Dr.Ismail, KL


Baby Raziq Aiman

Pelamin buaian aqiqah, berendoi
Fantasia cradle (fairies pakej C)
Majlis di Kampung Jawa, Klang


Baby Nur

pelamin buaian berendoi dan aqiqah
baby dream cradle (angle pakej C) + extra deco
sesuai untuk parent yang berminat seperti katil baby 
theme ala-ala english style gitu
majlis di seri serdang


Baby Mohammed Firrash & Muhammad Miqail Qashfi

Pelamin buaian berendoi dan majlis aqiqah
Tema garden vantage
exclusive twins pakej Majlis di Taman Bukit Bayu, Sungai Petani, Kedah

Sunday, October 19, 2014

Baby Nur Keisha El' Zahraa

pelamin buaian berendoi dan aqiqah
swing cradel (babies pakej C)
majlis di Taman Kantan Permai, Kajang

 dulang set merenjis dan cukur jambul

 pelamin cradle untuk majlis buaian berendoi dan cukur jambul
tema english warna soft pink dan tiffany blue