pelamin buaian berendoi, mini pelamin

pelamin buaian berendoi, mini pelamin

Followers

Jom layan my video dulu...

Loading...

Tuesday, February 10, 2015

Nur Dania Umairah

Pelamin buai berendoi dancukur jambul
tema frozen off white
pram cradle (babies pakej C) +extra deco
Backdrop 10ft (min 8ft)
price RM750
majlis di Jeniang, Kedah
(deco buai dari KL)


 

Baby Muaz Rifqi

Pelamin buaian berendoi dan aqiqah
swing cradle (babies pakej C) + extra deco
backdrop 15ft (min 8ft)
price RM650
majlis di Dewan Alamanda Seksyen 20, Shah Alam


Baby Muhammad Irsyad Al-Syiraz

Pelamin buaian berendoi dan aqiqah
Pumpkin cradle pakej C (angle pakej)
Backdrop 15ft (min backdrop 10ft)
price: RM730
majlis di Meru, Klang


Tuesday, January 27, 2015

About me....

Assalammualaikum..

Hai..sy alis owner D'alis Deco
(Alis Deco & Services Enterprise).
Sy ni seorang suri rumah, buat servis ni just part time. now ada 2boy (Muhammad Izz Firash & Muhammad Izz Harith), sy lah suri rumah dan sy juga biz woman. ke hulu ke hilir sy akan bawa ank bersama sb jaga sendiri.tak berani lah nak hantr pd orang. Cukup pengalaman ada bibik, bibik cubit peha Firash smpai lebam biru dan nak bg Harith icap nenen dia lak, depan mata sy lak tu..
 Ilham datang masa majlis aqiqah anak sulung (Muhammad Izz Firash). Aqiqah ank dulu oct 2010.dulu susah sangt cari buai berendoi ni...
majlis di Sungai Petani, sy dapt sewa buai je dari Alor Star. orang tu just buat part time buai jer so dapat sewa buai n deco cikit jer.. RM260 buai sekali transport.
ini lah buai masa majlis aqiqah ank dulu.. dulu mahal kan RM260 dapt buai, bunga atas dan bunga gantung jer. yang lain sy tambah sendiri.coz x de kapet putih so letak kain putih jer di bawah buai tu.

Bermula di sini lah D'alis Deco ditubuhkan Dec 2010.
sy x pergi mana2 kursus pun..alhamdulilah Allah s.w.t yang kurniakan bakat pada sy. dari kecik lg sy memang minat masuk pertandingn melukis, mewarna, reka cipta n cam2 lah yg melibatkan seni.
Dulu sy mulakan degan 1set buai swing jer (buai cam gambr). sy tempah, bakul n sarung bakul pun tempah sb x pandai buat sendiri. now semuanya sy buat sendiri..jahit sarung bakul, bantal, backdrop..
rasa puas buat sendiri..walaupun x la cantik sangt.

ok..nanti smbung lg ye..





Tuesday, January 20, 2015

Baby Qaira Arissa

Pelamin buaian berendoi dan cukur jambul
 Pram cradle tema frozen off white
(babies C + extra deco)
Backdrop 10ft (min 8ft)
Harga RM650
majlis di Taman Ria, Sungai Petani
(Delivery KL to Kedah)


Baby Hurein' Erin

Pelamin buaian berendoi dan cukur jambul
Pram cradle (fairies pakej C + extra deco)
Theme frozen off white
Backdrop 10ft (min 8ft)
Price RM700
Majlis di Seberang Jaya, Penang
(Seli era KL to Kedah)


Baby Nauaal Ameyla

Pelamin buaian berendoi dan cukur jambul
Arch Cradle pakej C +extra deco
Backdrop 8ft
Price RM680
Tema sweet sesuai untuk baby Girl
Majlis di Felda Sungai Tengi, Bukit Tagar, Kuala Kubu Bharu


Winner Baby Contest 2014

Pelamin majlis berendoi Baby Irine Az Zalia.
Majlis di Shah Alam
Winner Baby Contest 2014 yg dianjurkan dari syarikat Alis Deco


Terma dan syarat

Sila patuhi terma dan syarat yg telah ditetapkan


Maklumat lanjut hubungi:
0123550657 (alis)

Thursday, November 20, 2014

Pakej Pelamin Bertunang dan Bersanding




Pakej Buaian/cradle

 Pakej Babies untuk buaian jenis:
Swing Cradle, Arch Cradle, Mini Cradle, Fantasia, Pram


Pakej Angle untuk buaian jenis:
Pumpkin Cradle, Cengkerang Cradle, Baby Dream Cradle, Royal Cradle



Thursday, October 30, 2014

Baby Samuel Mikhail Sequerah

Pelamin buaian berendoi tema Frozen
Fantasia cradle pakej C
theme blue frozen
Backdrop 8ft
Price RM550
Majlis di Taman Puncak Bukit Utama, Bukit Angtarabangsa


Baby Aiman Amzar

Pelamin buaian berendoi tema Frozen
Fantasia cradle pakej C +extra deco
menggunakan bunga fresh flower
theme frozen
Backdrop 8ft
Price RM550 (fresh flower rm250)
Majlis di Pinggiran Taman Tun Dr.Ismail, KL